ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за сваляне на торенти

Торент файла е компютърен файл, който съдържа мета данни за файлове и папки, както и списък на мрежа от тракери, които представляват компютри, помагащи на участниците в системата да се намират и да образуват ефективни групи за разпространение на файлове.

Коя е най-добрата безплатна програма за сваляне на торенти

Торента не съдържа файла, който се разпространява, а предоставя информация за размер, структура на папките и техните имена, както и стойности за проверка на неговата цялост. Торент файлът действа, като ключ към започване на изтеглянето на действителното съдържание.

За да изтеглите определен файл, източникът винаги трябва да е на линия и да има активен изходящ трафик.

В тази статия ще ви предложим няколко програми за сваляне на торенти, които са напълно безплатни и с български интерфейс.

  1. uTorrent Downloader – (Български език)
  2. BitComet Torrent Downloader – (Български език)
  3. BitTorrent Downloader – (Български език)
  4. BitLord Torrent Downloader
  5. Vuze Torrent Downloader – (Български език)

 1  uTorrent Downloader

uTorrent най-добрата програма за сваляне на торенти

uTorrent е една от най-добрите безплатни програми за сваляне на торенти, характеризираща се с много малък, като размер инсталационен файл, бързина и лекота на работа, българско меню и др. uTorrent е малко над 1 Mb, което е по-малко от размера на една цифрова снимка.

Инсталира се ултра бързо и не натоварва вашите системни ресурси. С тази програма можете да изтегляте файловете бързо и ефективно, без това да забавя другите ви онлайн дейности. uTorrent ви дава тотален контрол, като чрез своите разширени настройки имате възможност за автоматизация, скриптове, дистанционно управление и др.

С програмата имате достъп до над 10 000 артисти и над 2 милиона файла съдържание. Можете да сваляте медия файлове директно от различни художници, групи, артисти и филмови режисьори.

Като обобщение можем да кажем, че това е една чудесна програма, с основно предимство лекота и бързина на работа.


 2  BitComet Torrent Downloader

BitCmet мощна, бърза, лесна за използване програма за сваляне на торенти

BitComet е също много популярна и добра програма за сваляне на торенти, която е мощна, бърза, лесна за използване с българско меню и напълно безплатна. Разширените функции, които притежава могат да ускорят значително свалянето на файлове.

Програмата има версии, както за 32 битов, така и за 64 битов Windows. BitComet позволява на потребителите да споделят своите торенти в P2P мрежа, чрез функцията за споделяне на торенти, наречена Torrent Shareв предишните версии и преименувана на Torrent Exchangeв по-новите.

Програмата може да се окаже не особено подходяща за начинаещи потребители заради не толкова интуитивната визия спрямо нейните конкуренти дотолкова, че да се окаже объркваща, поради многообразието от възможности, които са на разположение на екрана.

Напредналите потребители разбира се ще намерят тези опции за много полезни, особено след като асимилират тяхното разположение.


 3  BitTorrent Downloader

Програма за сваляне на торенти на високи скорости

BitTorrent е също добра програма за сваляне на торенти, която визуално много наподобява интерфейса на uTorrent. Общо взето функционалността на двете програми е една и съща, като се различават единствено по цветовата схема, BitTorrent е в лилаво, а uTorrent е в зелено.

С програмата можете да се насладите на високи скорости на даунлоад, опростен интерфейс, български език на менюто и много допълнителни възможности. С BitTorrent можете да гледате или да направите преглед на филма преди да се е свалил.

Според информация от официалния уеб сайт на компанията BitTorrent разполага и с автоматична антивирусна защита срещу вируси и зловреден софтуер.

С програмата можете да конвертирате изтеглените файлове в разнообразни формати за възпроизвеждане от всяко едно устройство. Всички сваляния работят във фонов режим, което означава, че работата на програмата няма да забави видео чат, онлайн игра или др.



 4  BitLord Torrent Downloader

BitLord много добра програма за сваляне на торенти

BitLord е още една безплатна програма за сваляне на торенти, с която можете да стриймвате аудио и видео преди да е завършен даунлоуда, да търсите торенти в рамките на програмата без да се налага да я напускате. BitLord е създадена през 2004 г., като първата версия е базирана и с лиценз от BitComet.

BitLord е програма, която можете да защитите с парола, популярна с това, че е подходяща за начинаещи потребители заради нейния интуитивен интерфейс. BitLord има всички обичайни функции, които бихте очаквали, бутони за спиране, пускане, пауза и възобновяване на сваляне.

Програмата съдържа торенти от цял свят, с нея можете да поддържате вашите свалени аудио и видео файлове в идеален ред, като създавате плейлисти.

BitLord поддържа мулти тракер торенти, можете да редактирате тракерите свързани с торента, като кликнете с десен бутон върху тях и изберете Edit Trackers“.


 5  Vuze Torrent Downloader

Vuze програма за сваляне на торенти

Vuze е безплатна програма за сваляне на торенти, която ви позволява много повече от това да изтегляте големи файлове. Програмата не само ви дава възможност за бързи изтегляния, тя ви предоставя и един елегантен интерфейс, файл транскодиране, дистанционно управление и други допълнителни функции.

Някои от потребителите биха твърдели, че привлекателната визия е без значение за функционалността, но все пак когато я има това е едно добре дошло допълнение. Програмата има полезна вградена търсачка, която ви позволява да разгледате торентите и да се запознаете с техните рейтинги.

BitTorrent клиентите са предназначени да правят едно единствено нещо – да сваляте големи файлове колкото се може по-бързо. Ако имате нужда от това програми, като uTorrent, BitComet, BitTorrent ще ви свършат чудесна работа.

Все пак ако искате по-богат на функции торент клиент, който ви позволява да прекодирате свалените файлове и да ги контролирате дистанционно, може би по-добрият избор за вас ще е Vuze.


Публикуване на коментар

0 Коментари