ТОП 5 на най-добрият безплатен аудио-видео конвертор

Видео клиповете са в различни формати (AVI / MP4 / MPEG / FLV / MOV / MKV и др.).

Би било много добре ако всяко приложение или устройство да може да се справи с многобройните варианти на различните файлови формати, но разбира се това не е така.

Най-добрия безплатен аудио-видео конвертор

Често откривате, че сте изтеглили филм на вашия компютър, таблет или телефон, но той има сериозни проблеми при възпроизвеждане – липсва звук, картина или изобщо не тръгва.

Това не трябва да ви притеснява изобщо, в интернет пространството има изобилие от безплатни програми за конвертиране на видео, които бързо могат да преобразуват филм в почти всеки известен формат.

Единствения проблем, е че има толкова много и разнообразни програми за конвертиране на аудио и видео, които могат да ви накарат да се чудите, коя е най-добрата.

В тази статия ще ви предложим няколко безплатни аудио-видео конвертори, с които безпроблемно можете да преобразувате вашите файлове.

  1. Any Video Converter Free – (На български език)
  2. Freemake Free Video Converter
  3. iWisoft Free Video Converter
  4. Free HD Video Converter Factory
  5. Handbrake Free Video Converter

 1  Any Video Converter Free

Any Video Converter Free най-добрият аудио-видео конвертор

Any Video Converter Free е един от най-добрите безплатни мултимедийни конвертори изцяло на български език. Програмите за конвертиране понякога могат да изглеждат плашещи, сложни или смущаващи, но не и тази.

Ако вашите нужди са основни, просто изберете файл и формат, в който да го преобразувате и натиснете бутон „Конвертирай“. С Any Video Converter Free можете да сваляте също видео файлове директно от Google, YouTube, MetaCafe и др.

Програмата има и допълнителни възможности за редакция, които включват изрязване и подреждане на кадри, добавяне на полезни специални ефекти, като изостряне на картината, намаляване на шума, подобряване на яркостта и контраста.

След като веднъж сте избрали профил за конвертиране, можете да персонализирате някои негови настройки, избор на нова резолюция, скорост на кадрите, битрейт и така нататък.

Като цяло това е един лесен за използване софтуер с полезни функции за редакция на видео, сваляне на клипове от YouTube, поддръжка на огромен брой входно-изходни формати и не на последно място на български език.


 2  Freemake Free Video Converter

Freemake Free Video Converter много добър аудио-видео конвертор

Freemake Free Video Converter е много добър безплатен аудио-видео конвертор, с който можете да преобразувате вашите аудио и видео файлове в най-разпространените формати.

Интерфейсът на програмата е професионално полиран, визията е модерна и интуитивна, а процеса на работа е стабилен, гъвкав и мощен. Програмата има много опции и настройки, които я правят една от най-добрите в класа си.

С Freemake Free Video Converter можете да сваляте клипове от Google, YouTube и Vimeo. Визуалните ориентири са лесни за следване и позволяват интуитивно да извършвате всяка задача от началото да края.

С този софтуер можете да се възползвате от DXVA и CUDA (методи за хардуерно ускорение), което дава тласък на скоростите по време на работа за по-бързо конвертиране.

Най-важните предимства на програмата са широкия диапазон от поддържани входящи и изходящи формати, видео редактора и разумната производителност.


 3  iWisoft Free Video Converter

iWisoft Free Video Converter добре организиран аудио-видео конвертор

iWisoft Free Video Converter е също един много добър безплатен видео конвертор с изключително изчистен интерфейс, добре организиран и лесен за използване.

Лошо впечатление прави отварянето на уеб страницата на проекта при всяко стартиране на програмата. Хубавото е че освен този неприятен факт други недостатъци не се забелязват.

iWisoft Free Video Converter разполага с пълен и добре организиран набор от инструменти, като ни изненадва приятно с вградения видео редактор с функции за изрязване, разделяне и сливане на кадри, както и добавяне на воден знак и специални ефекти.

Накратко тази програма е изключителен избор за начинаещи и напреднали потребители за конвертиране в най-разпространените файлови формати.

iWisoft е с лесен за използване интерфейс, всички негови инструменти и възможности са лесно забележими и достъпни от основния прозорец на програмата.


 4  Free HD Video Converter Factory

Free HD Video Converter Factory лесен за използване видео цонвертор

Videoconverterfactory.com се гордее с това, че е толкова лесен за използване видео конвертор, а уебсайтът му включва 10-секундно ръководство за начинаещи. Това може да изглежда като преувеличение, но всъщност е вярно. Можете да плъзнете и пуснете видеоклип върху интерфейса на програмата или да използвате менюто за избор, да изберете формата или целевото устройство и да натиснете бутона Run. Това наистина е всичко.

Това е най-добрият безплатен видео конвертор за вас, ако цените простотата и безпроблемността. И най-хубавото е, че удобството на софтуера не идва за сметка на функциите. Въпреки че можете да започнете процеса на преобразуване за няколко секунди, може да пожелаете да отделите малко повече време за персонализиране на крайният вариант.

Изрязване и впечатляващи специални ефекти са на разположение, за да придадат на вашите видеоклипове желания вид, а начинът, по който се представят целевите формати, е изключителен.

Начинаещите могат да изберат профил, съобразен с конкретно устройство за възпроизвеждане, докато по-напредналите потребители могат да направят ръчен избор и да персонализират нещата допълнително.


 5  Handbrake Free Video Converter

Handbrake Free Video Converter е конвертор с дълга история

Handbrake Free Video Converter е една от най-старите програми за конвертиране на аудио-видео, създадена още през далечната 2003 г. Софтуера е изцяло безплатен и поддържа конвертиране в MP4 и MKV формати.

Handbrake Free Video Converter ви позволява да персонализирате процеса на конвертиране на видео по много различни начини, които биха могли да бъдат много привлекателни за напредналите потребители.

Например след като изберете вашия изходен файл, можете разбира се да изберете разделителната способност, видео и аудио кодеци, брой кадри и така нататък. Също така има опции за изрязване кадри от източника, добавяне на субтитри или допълнително аудио, както и някои допълнителни филтри за почистване (Detelecine, Decomb, Deinterlace, Denoise, Deblock).

Можем да обобщим, че това е много добър конвертор с полезни опции за редактиране, видео филтри и подобрено кодиране, но с възможност за преобразуване само в MP4 и MKV формати.


 -  Format Factory Media Converter

Format Factory Media Converter беше отличен аудио-видео конвертор

Format Factory Media Converter беше друг отличен избор за вашата колекция от компютърни програми, но проектът е прекратен.

Видео конвертора имаше предварително зададени настройки за над 100 устройства, преобразуваше до десетки видео формати, като даваше възможност на напредналите потребители да променят избрания профил.

Веднъж като разучите интерфейса щеше да го намерите за интуитивен, стабилен и лесен да направите нужните настройки.

Format Factory предлагаше добър баланс между лекота на използване и стабилност на работа, много разширени опции за конвертиране, изобилие от предварително зададени настройки, възможност за добавяне на воден знак и не на последно място бе с изцяло българско меню.

Ако не конвертирате често и не искате да инсталирате софтуер можете да ползвате някои от онлайн конверторите: Видео конвертор | Аудио конвертор | Конвертор на снимки | Конвертор на документи



Публикуване на коментар

0 Коментари