ТОП 5 на новите открояващи се модели на Vogue (2023 г.)

Един от ключовете към доброто модно шоу е приобщаващ, глобален актьорски състав. Отдавна отминаха дните, когато само един или два модела от недостатъчно представени среди са Топ имената на сезона.

Кои са най-открояващите се модели на Vogue за 2023 г.
Снимки: Vogue

Вземете например миналия моден сезон: забележителни имена с произход от Южен Судан, Сенегал, коренните общности в Канада и извън тях. Есенните ревюта на 2023 г. също бяха доминирани от модели с подобно разнообразие, интереси и начинания извън модата.

  1. Anyier Anei
  2. Rejoice Chuol
  3. Elodie Guipaud
  4. Divine Mugisha
  5. Nyawurh Chuol

 1  Anyier Anei

Anyier Anei на първо място според  скромното мнение на редакторите

Anyier Anei
Възраст: 21
Агенция: The Society Management

Преди да стане модел, Anyier завърши специалност фармация в Международния университет на Съединените щати – Африка, разположен в Найроби, Кения. Родом от Южен Судан, Anyier описва себе си като ентусиаст за развитие на общността, активист и защитник на психичното здраве.


 2  Rejoice Chuol

Rejoice Chuol второ място в нашата класация

Rejoice Chuol
Възраст: 18
Агенция: Muse Models

Първоначално родена в Южен Судан, Chuol и нейното семейство се местят в бежански лагер Какума в Кения, където минава детството й. Тя е открита миналата година от агент, работещ за Models Board Management, канадска агенция за модели. След като получава работната си виза за Обединеното кралство, тя пътува до Лондон през септември 2022 г., където дебютира в първото си шоу на Лондонската седмица на модата за JW Anderson и впоследствие за Simone Rocha.


 3  Elodie Guipaud

Elodie Guipaud с достойното трето място в класацията

Elodie Guipaud
Възраст: 18
Агенция: Women Management

Guipaud проби в модата, след като посети кастинг в Дакар, Сенегал, в края на миналата година. Тя подписа договор с Hunt Management Agencyмалка агенция за модели, която се фокусира върху внасянето на разнообразието от африкански колорит и таланти на международната модна сцена. Красавицата привлече вниманието на специалистите, когато се появи в минималистично настроената колекция на Prada за есента на 2023 г., внасяйки добре дошла доза от африканската диаспора в италианската марка.


 4  Divine Mugisha

Divine Mugisha заема четвъртото място в класацията

Divine Mugisha
Възраст: 20
Агенция: Elite New York

Тази красавица започна своето пътуване като модел през 2021 г., когато подписа с AMTI Management в Канада. Тя бързо привлече вниманието на модните корифеи от индустрията и започна участия във високопоставени дефилета, включително снимки за Carolina Herrera и Ssense. Наскоро моделът се появи в кампанията на Marc Jacobs за 2022 г. и дефилира за известни марки като Ferragamo, Courreges, Coperni и Palm Angels.


 5  Nyawurh Chuol

Nyawurh Chuol на пето място в класацията

Nyawurh Chuol
Възраст: 19
Агенция: Next Management

Този канадски модел направи своя дебют на пистата в колекцията на Alaïa за пролетта на 2023 г. миналото лято и оттогава изригна на модната сцена. Процъфтяващият модел, който беше открит в Канада, дефилира за впечатляващ списък от дизайнери през този моден месец: Valentino Haute Couture, Hermès и Chanel и много други. Със своите поразителни черти и уверена стойка, Чуол определено е име, което да гледате през следващите сезони и след това.



СПОМЕН: ТОП 5 на новите модели на Vogue (2018 г.)

През пролетта на 2018 г. се наблюдава експлозия на нови лица по пътеката. Забелязваме дебюта на новото попълнение от изключителни модели, които се разходиха по най-популярните подиуми.

Моделите представени в статията успяха да увеличат шансовете си за успех и да задържат инерцията от силния старт. Всяка една от тях се оказа достатъчно гъвкава, за да направи впечатление на много пазари, като успя да подпише договор за страхотна работа в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж.

Предвид потенциала на моделите да се развиват и за напред, ние сме нетърпеливи да видим какви ще са следващите им стъпки.

  1. Line Kjaergaard
  2. Alyssa Traore
  3. Gisele Fox
  4. Aleyna FitzGerald
  5. Hiandra Martinez

 1  Line Kjaergaard

Line Kjaergaard

Роден град: Копенхаген | Акценти: Александър Маккуин, Ботега Венета, Дж. Дж. Андерсън, Калвин Клайн;

Що се отнася до уникалната и походка Line Kjaergaard е на няколко километра пред конкуренцията. С леденостуден поглед и мощно въздействие, Kjaergaard прави пътя си по пътеката достоен за всеки популярен лейбъл. Под нейната интензивност можем ясно да откроим класическа й детска красота, но способността й да въздейства, със сигурност се харесва на фотографите, което й дава допълнителни шансове за успех.


 2  Alyssa Traore

Alyssa Traore

Родния град: Ниймеген, Холандия | Акценти: Калвин Клайн, Александър Маккуин, Кристиан Диор, Прада;

Стартирането на модния месец ексклузивно за Raf Simons за Калвин Клайн е страхотно, но по-важно е това, което правиш по-нататък, а Алиса Траоре намери място на няколко много популярни подиуми. Докато за в бъдеще се надява да развие кариерата си в дипломацията, за момента Траоре е удовлетворена от работата си и съсредоточава амбициите си върху модата.


 3  Gisele Fox

Gisele Fox

Роден град: Сиатъл | Акценти: Миу Миу, Валентино, Марни, Марк Джейкъбс;

С червените си къдрици и излъчване на кукла, Gisele Fox е красавица, която се среща с Karen Elson впечатляващ чар с ретро излъчване. Дизайнерите този сезон я превърнаха в приказно цвете дете и авангардна муза - всичко това е вълнуващо, но да видим какво най-добрите модни фотографи ще направят с нея.


 4  Aleyna FitzGerald

Aleyna FitzGerald

Роден град: Manly, Нов Южен Уелс | Акценти: Chanel, Balmain, Saint Laurent, Dolce & Gabbana;

Точно като един Топ Модел появил се след австралийска буря Aleyna FitzGerald имаше една бурна година. Работейки като рецепционист преди да се приземи в света на модата, където FitzGerald постоянно се изкачва по стълбичката дебютирайки в Сен Лоран през миналия сезон, преди да се премести на големите сцени в Европа.


 5  Hiandra Martinez

Hiandra Martinez

Роден град: Санто Доминго, Доминиканска република | Акценти: Сен Лоран, Шанел, Оф-Уайт, Джуд Андерсън;

През годината, откакто дебютира ексклузивно в "Сент Лоран", Хиандра Мартинес се доказа, като съществена съставна част на всяко популярно модно събитие. Независимо дали дефилира с популярна спортна марка на пътеката или трансформирайки се с малко помощ от всеки тим за разкрасяване, Мартинес олицетворява очарованието си този сезон.

Снимки: Vogue

Публикуване на коментар

0 Коментари