ТОП 5 добавки за вашия браузър Firefox или Chrome за сваляне на торенти

BitTorrent споделянето на файлове между потребители продължава да е популярно след всичките тези години.

Въпреки че торентите се свързват най-вече със свалянето на пиратски файлове, нарушаващи авторските права, все още съществуват много варианти за легитимна употреба, на които разчитат огромен брой потребители.

Кои са най-добрите добавки за вашия браузър Firefox или Chrome за сваляне на торенти

Много разработчици на свободен софтуер предлагат своите продукти за изтегляне през Torrent P2P, като Linux ISO например. В миналото разработчиците на игри също го използваха, за да разпространяват кръпки и актуализации.

Можете дори да изтеглите драйвери за помощни програми, използвайки P2P. Ако нямате възможност да инсталирате програма за сваляне на торенти на вашия компютър, алтернативата е да използвате разширения за браузъра, които са на разположение за Mozilla Firefox или Google Chrome.

Въпреки че няма много торент клиент разширения, има поне няколко за Firefox и Chrome, които ще ви свършат работа.

  1. Torrent Control – Добавка за Firefox
  2. JSTorrent - Добавка за Chrome
  3. Bitford – Добавка за Chrome
  4. Seedr – Добавка за Chrome
  5. uTorrent – Добавка за Chrome

 1  Torrent Control – Добавка за Firefox

Torrent Control – Добавка за Firefox

Torrent Control - Добавка за Firefox е много интелигентно разширение, което има достатъчно функции за повечето потребители.

За да стартирате торента в браузъра Torrent Control приема файлове .torrent, магнитни връзки, HTTP URL адреси, FTP URL адреси или торент хешове. Просто натиснете бутона „Add new torrent“, за да започнете процеса.

След добавяне на източника на торента той ще покаже подробностите за изтеглянето и след което ще предложи избор на файловете, които да се изтеглят. Малкият бутон "Настройки" в горния ляв ъгъл контролира опциите, като запазване на папка, асоцииране на файлове, кеш памет, максимален брой потребители и скорости на изтегляне.

След инсталиране на добавката, трябва да рестартирате вашия браузър. Ако използвате Mozilla Firefox и предпочитате да използвате торент клиент, интегриран в браузъра, тогава Torrent Control е точно за вас.


 2  JSTorrent – Добавка за Chrome

JSTorrent – Добавка за Chrome

JSTorrent е добавка за Chrome, която има Lite версия с ограничени функции на платеното приложение, така че това е един по-орязан вариант. Най-голямото ограничение е, че имате лимит до 20 изтегляния, преди добавката да спре да работи.

Лесен начин да заобиколите това е просто да деинсталирате и преинсталирате разширението, за да си добавите още 20. JSTorrent Lite приема и двата варианта магнитни връзки и локални / отдалечени .torrent файлове.

Има и опцията за поточно предаване на видео файлове, докато се изтеглят. Изберете видеофайла, кликнете върху раздела Files и натиснете Stream, за да отворите прозореца на плейъра.

Промяната на броя на пиърите или активните торенти може да се управлява, чрез прозореца Настройки, но в безплатната версия не можете да зададете ограничения за скоростта. Промяната на тези настройки се препоръчва само за напреднали потребители.


 3  Bitford – Добавка за Chrome

Bitford – Добавка за Chrome

Bitford e добавка за Chrome подходяща за вас, ако нуждите ви от сваляне на торенти са съвсем обикновени, но искате да имате контрол на скоростта, което JS Torrent Lite не предлага.

Добавката не приема магнитни връзки, а само локални .torrent файлове, така че е по-трудно при посещение на сайтове за сваляне на торенти. Имате възможност да управлявате скоростта на качване и изтегляне, чрез двете полета отдолу. Натиснете бутон Save, за да запишете отделни файлове в устройството или Remove, за да отмените изтеглянето.

Bitford също ви позволява да възпроизвеждате някои видове файлове директно в самия интерфейс на приложението, което може да ви помогне, когато искате да проверите качеството на извършващото се изтегляне преди запазването му.

Тревожното при това разширение, че не е актуализирано от началото на 2014 г., използвайте го на свой собствен риск.


 4  Seedr – Добавка за Chrome

Seedr – Добавка за Chrome

Seedr е добавка за Chrome, която ви позволява да изтегляте торенти в облака и да ги изпращате навсякъде.

Seedr позволява на потребителите да добавят изтегляне само с две кликвания - кликнете с десния бутон на мишката върху връзката, след което кликнете с левия бутон върху "Add to Seedr".

Според създателите на разширението "Цялата система е създадена, за да осигури безпроблемно поточно предаване без прекъсване за преобразуване и бързи скорости на изтегляне до домашни компютри. Всички сървъри са 1000 mbit или по-бързи и са настроени за торент трафик изтегляне на файлове".

Seedr събира анонимни данни за корекции на програмни грешки и според компанията, всички допълнителни статистически данни са анонимни след 60 дни. Когато потребителите поискат профилите им да бъдат изтрити, Seedr изтрива своите статистически данни заедно с отчетите в рамките на 48 часа.


 5  uTorrent – Добавка за Chrome

uTorrent – Добавка за Chrome

uTorrentДобавка за Chrome е още един торент клиент с доста функции, удобен потребителски интерфейс и добри скорости. Това разширение позволява лесно интегриране на uTorrent в браузъра.

Характеристики:
  • Преглед / управление на списъка с торенти;
  • Преглед / управление на списъка с файлове;
  • Управление на приоритета на файла;
  • Добавяне / премахване на торенти;
  • Добавяне / премахване на етикети;
  • Добавете торент от контекстното меню;
  • Контрол на скоростта на изтегляне / качване.

Публикуване на коментар

0 Коментари