VirusTotal онлайн сканиране на файл и URL линк за вируси

VirusTotal, дъщерно дружество на Google, е безплатна онлайн услуга, която анализира файлове и URL адреси.

Позволява идентифицирането на вируси, червеи, троянци и други видове злонамерено съдържание, открито от антивирусни машини и скенери на уебсайтове.

VirusTotal онлайн сканиране на файл и URL линк за вируси

В същото време онлайн антивируса може да се използва, като средство за откриване на фалшиви положителни резултати, т.е. безвреден ресурс, засечен като злонамерен от антивирусните програми.

Ползвайте онлайн антивируса за откриване на фалшиви положителни резултати

Как работи?

Това е най-лесната част. Трябва само да отворите уеб сайта на инструмента и да качите файл (до 128MB), да въведете URL адрес или да потърсите термин, който според вас може да е злонамерен.

Как работи VirusTotal?

Натиснете бутон „Сканиране“ за да качите файла, който искате да проверите. Ще ви се появи съобщение „Качване на файл, моля изчакайте и не затваряйте прозореца, докато качването не приключи.

Когато качите файл изчакайте докато започне сканирането

След като файла се качи ще ви се появи съобщение „Файлът Ви е на опашката за сканиране. Моля изчакайте докато сканирането започне.“

Прегледайте резултатите когато сканирането приключи

На страницата с резултати ще можете да прегледате, подробен анализ на въведения от Вас файл включително неговото име, използвания софтуер (включва повече от 60 от най-популярните антивирусни инструменти), активен резултат и др.

VirusTotal обединява голям брой антивирусни продукти

VirusTotal обединява повече от 60 антивирусни продукти и онлайн сканиращи машини, за да проверява за вируси, които самият антивирус на потребителя може да е пропуснал или да провери срещу фалшиви положителни резултати.

VirusTotal е страхотен онлайн антивирусен инструмент, който освен файлове може да проверява и URL адреси. Това е изключително важно и удобно защото имате възможност да проверите съмнителен или непознат сайт преди да го посетите.

За тази цел отворете сайта на VirusTotal от червения бутон "Към сайта" и кликнете на URL, в полето "Search or scan a URL" добавете линка, който искате да проверите и натиснете "Enter".

След анализ на линка от няколко секунди ще получите подробна информация за неговата сигурност. Тъй като VirusTotal е онлайн скенер това означава, че може да се използва с всеки модерен браузър и операционна система.

Макар че е важно да имате специализирана антивирусна програма под ръка, която да сканира файловете в реално време, VirusTotal е чудесен начин да получите второ мнение в определени моменти.

Посетете онлайн антивирусния скенер и го тествайте

Публикуване на коментар

2 Коментари

  1. Анонименноември 04, 2022

    Не сте описали в статията ви как се сканират URL адреси !?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Отворете сайта на Virustotal от червения бутон "Към сайта" и кликнете на URL, в полето "Search or scan a URL" добавете линка, който искате да проверите и натиснете "Enter", успех.

      Изтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)