Motorola ThinkPhone, мощна конфигурация проектирана за работа

Motorola ThinkPhone е проектиран да предостави на бизнеса смартфон изживяване със същото доверено качество и надеждност, присъщо за всяко устройство с марката Lenovo Think.

Това е рязка промяна в стратегията на компанията, която наскоро фокусира усилията си върху достъпни телефони, като Moto G Play например.

Motorola ThinkPhone, мощна конфигурация проектирана за работа
Снимки: Trusted Reviews

Motorola не пести средства с ThinkPhone, включила е всяка налична топ спецификация и го поставя в силна конкуренция с лидери в класа, като Google Pixel 7 Pro, OnePlus 11 5G и Samsung Galaxy S23 Ultra.

ThinkPhone обаче предлага ниво на сигурност и корпоративна интеграция, с което другите телефони не могат да се сравнят. Масовия потребител ще бъде по-добре обслужен от Galaxy S23 Ultra, смартфон от висок клас, благодарение на неговата универсалност и изключителни камери.

Но S23 Ultra е значително по-скъп. Ако обаче търсите сигурен телефон, който има плътен синтез с вашия Windows лаптоп и да е на достъпна цена, ThinkPhone е достоен съперник.

Изработка


Motorola ThinkPhone се противопоставя на тенденцията на все по-големи и масивни телефони, като ни предоставя много в изненадващо компактен и тънък дизайн

6,6-инчовият pOLED екран на ThinkPhone разполага с разделителна способност 2400 x 1080 px, с плътност на пикселите от 402ppi. Рамките са минимални, което допринася за елегантния вид на устройството. Екрана на телефона е с бърза честота на опресняване от 144Hz, което е стъпка напред в сравнение със скоростта от 120Hz на конкурентни флагмани.

Motorola ThinkPhone изработка

Освен това екранът има честота на семплиране при докосване от 360Hz, което означава, че реагира на въвеждане с докосване по-бързо от повечето конкуренти. Плюс това той е доста ярък, до 1200 нита. Според тестове на PCMag екранът се вижда доста добре на пряка слънчева светлина, въпреки че можеше да е малко по-ярък, за сравнение, 6,6-инчовият екран на Galaxy S23+ достига максимум от 1750 нита.

Скенерът за пръстови отпечатъци под дисплея работи добре и прави влизането и излизането от телефона безболезнен процес.


ThinkPhone е по-здрав от голяма част от конкуренцията. Екранът е защитен от Corning Gorilla Glass Victus, което означава, че трябва да предпазва от драскотини и леки изпускания. Той има рейтинг IP68 за защита от прах и вода, което се превърна в индустриален стандарт за водещи телефони (и нещо, което очевидно отсъстваше в устройствата на Motorola досега).

Телефонът също така отговаря на стриктния рейтинг MIL-STD 810H, което означава, че може да се справи с екстремни температури, надморска височина и удари. Черният алуминий оформя средната рамка, а задният панел е направен от арамидни и въглеродни влакна. Този материал не показва пръстови отпечатъци, позволява стабилен захват и изглежда, като прочутите лаптопи Lenovo ThinkBook Carbon.

Камери


Motorola рядко се е конкурирала с лидерите на пазара, когато става въпрос за производителност на камерата.

Въз основа на конфигурацията на камерата на ThinkPhone е ясно, че Motorola все още не се интересува от промяна на курса на този фронт.

Motorola ThinkPhone камери

ThinkPhone включва 50MP основна камера при f/1.8 с оптична стабилизация на изображението. Намалява снимките с фактор четири до 12,5 MP по подразбиране. Към основната камера се присъединява 13-мегапикселова ултраширока камера с макровизия при f/2.2 и 2MP сензор за дълбочина при f/2.4.

Отпред ще намерите 32MP селфи камера в горната част на дисплея. Тази камера има бленда f/2.45 и разделя снимките до 8MP по подразбиране. (Някои варианти на телефона имат 16MP селфи камера.)

Това изглежда като приличен фотографски пакет, въпреки че много конкурентни флагмани пропускат камерата за дълбочина в полза на оптичен телефото стрелец за снимки с увеличение. Въпреки това, получените изображения от ThinkPhone изглеждат добре, независимо дали работите с основната или предната камера.

Спецификации


Всеки иска устройство, което работи добре, но това е още по-важно за бизнес телефоните. Разбира се, скоростта на кадрите на игра като Genshin Impact вероятно няма толкова голямо значение в този случай, от колкото би имало за някой, който купува най-новия телефон за игри.

Но управлението на електронни таблици, редактирането на изображения, стартирането и на други ежедневни дейности все пак телефонът трябва да работи по най-добрия начин.

Motorola ThinkPhone спецификации

Устройството разполага с чип Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Има едно ядро Cortex-X2 от 3,19 GHz, три ядра Cortex-A710 от 2,75 GHz и четири ядра Cortex-A510 от 1,80 GHz. Няма поддръжка на microSD карти.

Въпреки че ThinkPhone не е телефон за игри, от PCMag тестваха и производителността на GPU, за да се види неговата позиция. Използвайки теста GFXBench Aztek Off-Screen 1440p, телефонът отбеляза 47 кадъра в секунда, което е много по-ниско от 62 кадъра в секунда на S23 Ultra, но все пак в много добър диапазон.

В допълнение, стартирането на приложения е гладко и превключването между множество отворени приложения не представлява никакво предизвикателство.

Можем да обобщим, че Motorola ThinkPhone е невероятно здраво устройство, въпреки стилния и тънък дизайн, с конкурентен екран, изключителна мощ, живот на батерията, първокласна мрежова свързаност и всички работни инструменти, от които се нуждаете, за да вършите работата си всеки ден.



СПОМЕН: Alcatel A5 LED първия смартфон с интерактивен гръб


Alcatel A5 LED е първия смартфон в света с интерактивен гръб, при който обажданията, уведомленията и алармите се допълват от впечатляващо светлинно шоу.

Този модел на марката е с иновативен светодиоден панел на гърба, който може да бъде модифициран от потребителите докато създадат желаната цветова комбинация за получаване на уведомления.

Например имате възможност да настроите уведомленията от Facebook да светят в синьо, при обаждане интерактивния гръб може да свети в оранжево, когато получите съобщение в розово, а при включване на аларма в жълто.

Alcatel A5 LED първия смартфон с интерактивен гръб

Alcatel A5 LED може да разпознава всички цветове, като използва за целта своята камера, чрез технологията Colour Catcher и с натискането на само един бутон да добави същия цвят към интерактивния панел.

Промяната на цветовата гама е толкова лесно, че можете да го правите ежедневно според настроението си.

Имате възможност да променяте цветовата комбинация на гърба на смартфона и чрез просто поклащане и да я използвате, като индикатор за ритъма на музиката, която слушате.

Изберете цветова комбинация на гърба на смартфона

Alcatel A5 LED използва осемядрен процесор, екранът е 5,2 инча с HD резолюция и може да използва 4G LTE мрежи.

Предната селфи камера използва светкавица и е с 5 PM резолюция, която може да интерполира до 8 MP.

Основната камера е с резолюция от 8 MP, която чрез интерполация може да достигне до 13 MP. Смартфона вече е наличен и може да бъде закупен на цена от около 200 долара.

Основни характеристики

Основни характеристики

  • Операционна система: Android 6.0 Marshmallow
  • Екран: 5.2” IPS HD (1280x720)
  • Процесор: Octa-Core 1.3 GHz
  • Памет: 3GB RAM + 32GB ROM
  • Камери: 13MP AF, aperture f/2.0, dual tone flash; Front camera: 5MP FF, front flash
  • Свързаност: 4G LTE Cat 4: 150 Mbps downlink, 50 Mbps uplink; WiFi 802.11b/g/n, WiFi direct, WiFi Hotspot; Bluetooth 4.2, GPS with A-GPS; Micro USB 2.0 high speed; Nano SIM; Dual SIM Dual Standby (optional)
  • Екстри: Light show, Color Catcher; Face Beauty, Face Show; Instant Collage, Private Mode; Customizable fingerprint (except for EU); Wall Shuffle, smart Screen Capture
  • Батерия: 2800mAh (Typical)
  • Размери: 146 x 72.1 x 7.7mm (PC Cover); 146 x72.1 x 10.2mm (LED cover)

Публикуване на коментар

0 Коментари