Xiaomi Black Shark 5 Pro най-добрият телефон за игри

Black Shark 5 Pro предлага фантастична производителност за цената си, като лесно ни убеждава, че все още е един от най-добрите телефони за игри през 2023 г.

Той може да стартира игри от най-висок клас на най-високите им графични настройки без проблем, благодарение на своя Snapdragon 8 Gen 1 процесор и 12GB RAM.

Xiaomi Black Shark 5 Pro най-добрият телефон за игри
Снимки: Techradar

Допълнителна помощ за вашето игрово изживяване са набор от изскачащи физически тригери, с които може да се настрои вашата игра. Според Techradar те играят важна роля, като ефективно превръщат телефона в контролер за игри.

Въпреки че става доста горещ и животът на батерията може да бъде малко по-добър, Black Shark 5 Pro е мощна система за игри, която е идеална за забавление в движение.

Дизайн на Xiaomi Black Shark 5 Pro


С всяка изминала година новите телефони Black Shark стават все по-малко крещящи, с ъглови дизайни, LED шарки и твърди ръбове, които правят място за позабравени функции. Black Shark 5 Pro е следващата стъпка в тази еволюция.

Дизайн на Xiaomi Black Shark 5 Pro

Всъщност, премахнете задният стикер и малкия LED панел и ще имате нещо, което изглежда като стандартен Android телефон от среден клас. Повдигната правоъгълна издатина на камерата на гърба, бутон за сила на звука отляво, бутон за захранване и комбиниран скенер за пръстови отпечатъци отдясно и USB-C порт точно на същото място, както е на всеки друг телефон.


Изключение правят двата плъзгача, разположени по протежение на десния край на устройството, единият отгоре, а другият отдолу. Едно щракване и ще видите изскачащите малки тригери, готови за използване в игрите (и няколко други функции, като затвор за камерата).

Дисплей на Xiaomi Black Shark 5 Pro


Екранът на Black Shark 5 Pro бележи изненадващо по-ниско ниво, както от устройство, което не е Pro, така и от моделите от 4-то поколение.

Това е така, защото това е „само“ OLED панел, а не Super AMOLED от серия 4, нито AMOLED от типа, който се предлага в стандартния Black Shark 5. При използване това означава, че цветовете са по-малко ефектни, а контрастът малко по-лош – въпреки че, разбира се, разликата е малка.

Дисплей на Xiaomi Black Shark 5 Pro

Наистина ще забележите разликите, само ако сравнявате различните телефони един до друг, но важното, е че дисплеят е добър за неговите цели. При 6,67 инча размерът на панела е доста стандартен за телефон за игри.

Въпреки това, тъй като пръстите ви ще се движат над тригерите, вместо върху бутоните на екрана, дисплеят на Black Shark 5 Pro наистина предоставя малко повече видимо пространство за игри.

Производителност и спецификации на Xiaomi Black Shark 5 Pro


Едно от основните очаквания към телефон за игри е мощността и Xiaomi Black Shark 5 Pro доставя точно това, чрез включването на най-добрия чипсет Snapdragon 8 Gen 1, съчетан с 8GB или 12GB RAM, за игри и други интензивни задачи.

Производителност и спецификации на Xiaomi Black Shark 5 Pro

Подлагайки устройството през сравнителния тест на Geekbench 5, то върна многоядрен резултат от 3531. Това го отличава като един от най-мощните телефони с този чипсет, побеждавайки Samsung Galaxy S22 Plus с около 100 точки и Xiaomi 12, OnePlus 10 Pro и Oppo Find X5 Pro с още повече.

Проблемът е, че най-добрите Snapdragon чипове могат да станат много горещи при употреба и 8 Gen 1 не е изключение. Една единствена игра на Apex Legends Mobile, кратък престой, включен в зарядно устройство или 10 минути, загубени в приложения за социални медии, ще накарат Black Shark 5 Pro наистина да се затопли.

Някои телефони за игри компенсират този проблем, като включват вградени системи за охлаждане, но Xiaomi Black Shark 5 Pro изглежда не предлага много в това отношение. Може би компанията се надява да закупите нейния охладител с клипс.



СПОМЕН: Xiaomi Mi Note 2 срещу Samsung Galaxy Note 7 (2017 г.)


Xiaomi Mi Note 2 се очертава като доминант в категория фаблети и едно от бижутата в линията на марката. Много от вас, когато го погледнат за пръв път ще останат с впечатлението, че това е поредното копие на Samsung Galaxy Note 7, но това не е точно така.

Няма да се спираме на това колко беше успешен модела Samsung Galaxy Note 7, но можем само да си припомним как гърмеше неговата батерия и бе спрян от производство.

Xiaomi Mi Note 2 срещу Samsung Galaxy Note 7 (2017 г.)

Що се отнася да дизайна на Xiaomi Mi Note 2 моделът е един от най-авангардните в линията на китайския производител. Визията с извито стъкло на предния и задния панели очарова, а металната рамка придава допълнително усещане за лукс.

Качеството на изработка, както всъщност при повечето модели на марката е на много високо ниво. Като недостатък можем да отбележим, че смартфона за съжаление не е водо и прахо устойчив.

По-важни характеристики на Xiaomi Mi Note 2

  • Извит в краищата 5.7-инчов Full HD Amoled дисплей;
  • Процесор Qualcomm Snapdragon 821 на честота 2.35GHz;
  • 6GB RAM и 128GB ROM;
  • Основна камера с 22.56 Mpx Sony IMX318;
  • IR за управление на битовата техника у дома.

По-важни характеристики на Xiaomi Mi Note 2

Подробни технически характеристики

  • Πoддъpжaни мpeжи: 2G: GЅМ В2/В3/В5/В8, 3G: WСDМА В1/В2/В5/В8, 4G: FDD-LТЕ В1/В2/В3/В4/В5/В7/В8/В12/В13/В17/В18/В19/В20/В25/В26/В28/В29/В30, ТDD/ТD-LТЕ: В38/В39/В40/41
  • Процесор: Snapdragon 821 - 2.35GHz
  • Графичен ускорител: Adreno 530
  • Камери: Основна 22.56 MP с EIS 4K видео стабилизация и предна 8MP с авто фокус
  • Батерия: 4070mAh, Quick Charge 3.0
  • Full NFC functionality: read, write, card emulation, P2P
  • Звук: HD audio quality, 192kHz / 24bit
  • GPS high-precision positioning
  • Сензори: Accelerometer, Ambient Light Sensor, E-Compass, Gyroscope, Hall Sensor, Proximity Sensor, Barometer
  • СИМ карти: Dual nano SIM
  • Особености: GPS / A-GPS / Glonass / Beidou
  • Bluetooth: 4.2
  • Размери: 156.2 х 77.3 х 7.6 милиметра
  • Тегло: 166 грама

Xiaomi Mi Note 2, авангарден дизайн и съчетание от стъкло и метал

Xiaomi Mi Note 2 е с авангарден дизайн на умело съчетание от стъкло и метал. Огромния капацитет на батерията не е повлиял на неговата визия и дебелината му е само 7.6 мм.

Показателите на смартфона са на топ ниво с около 150 000 точки бенчмарк AnTuTu и наличието на 6 GB RAM съчетано с 128 GB ROM гарантират неговата актуалност следващите няколко години.

Xiaomi Mi Note 2 е всичко, което трябваше да бъде Samsung Galaxy Note 7, като изработка, дизайн и характеристики и единствено високата цена е това, което бих казал че не ми харесва.

Публикуване на коментар

0 Коментари