Как да инсталираме на чисто Windows 10 или 11

Windows 10 и 11 са познати, бързи и лсени за използване, приликата с Windows 7 е очевидна, включително и визията на „Start“ менюто.

Те имат подобрено стартиране (Според данни от Microsoft Windows 10 стартира с 28% по-бързо от Windows 7, а Windows 11 е още по-бърз в това отношение) и възобновяват своята работа бързо, повишена е вградената защита за запазване на сигурността на системата.

Как да инсталираме на чисто Windows 10 или 11

Може би най-интересното и същественото, е че Windows 10 e проектиран да работи с вашия съществуващ софтуер и хардуер, докато при Windows 11 са завишени изискванията при инсталация.

Новият Windows 11, както и Windows 10 са съчетали в себе си най-доброто от Windows 8 със силните страни на Windows 7. Освен с Internet Explorer ще разполагате и с новия браузър Microsoft Edge на проекта Spartan, който е много бърз, интересен и модерен.

Видео урок как да инсталираме Windows 11

Потребителите вече разполагат и с Notification Bar, където ще получават всякакви информативни съобщения, които до този момент не са забелязвали.

И двете операционни системи разполагат с приятна графика и анимации, а ресурсите които ползват можем да кажем, че са приемливи.

Спецификации и системни изисквания на Windows 11

  • Процесор: Процесор: двуядрен 1 гигахерц (ГХц) или по-бърз;
  • RAM памет: 4 ГБ;
  • Свободно място на твърдия диск:  64 ГБ;
  • Графична карта: Microsoft DirectX 12 графично устройство с WDDM 2.0 драйвер;
  • Разделителна способност на екрана: HD 720p или по-голяма;
  • Интернет връзка: За настройката за Windows 11 се изисква акаунт в Microsoft и възможност за свързване с Интернет.

Сваляне на Windows 11

За да инсталирате или преинсталирате Windows 11 използвайки DVD диск или USB флаш памет, използвайте наличния за това инструмент от сайта на Microsoft за създаване на инсталационен носител.

Системни изисквания за Windows 10

  • Процесор: 1 гигахерц (ГХц) или по-бърз процесор;
  • RAM памет: 1 гигабайт (ГБ) за 32-битова версия или 2 ГБ за 64-битова версия;
  • Място на твърдия диск: 16 ГБ за 32-битова ОС или 20 ГБ за 64-битова ОС;
  • Графична карта: DirectX 9 или по-нова версия с драйвер WDDM 1.0;
  • Дисплей: 800 x 600 px.

Сваляне на Windows 10

За да инсталирате или преинсталирате Windows 10 с помощта на DVD диск или USB памет се възползвайте от предоставения инструмент от сайта на Microsoft за да създадете вашия инсталационен носител.

Видео урок как да инсталираме Windows 10

Инструмента се използва за създаване на ISO файлове и предоставя файлови формати, които са оптимизирани за по-голяма скорост на изтегляне.

За да започнете кликнете върху „Използване на инструмента за създаване на носител“ и изберете „Изпълнете инсталация начисто с помощта на DVD или USB“ и следвайте инструкциите.

Публикуване на коментар

0 Коментари