ТОП 5 сайтове предлагащи банер с прогноза на времето за твоя сайт

Добавянето на банер с времето във вашия сайт е лесен начин да обогатите и направите съдържанието му по атрактивно за вашите потребители.

Независимо дали ще са в града, който живеят или плануват дълго пътуване, посетителите на сайта ви искат да знаят каква ще е прогнозата за деня или за следващите дни.

Банер с прогнозата на времето за твоя сайт

Поставянето на един добре изглеждащ банер с времето във вашия сайт предоставен от надежден източник на метеорологична информация може не само да подобри визията му но и да спечели доверието на нови посетители.

В тази статия ще ви предложим няколко сайта предоставящи банери с прогноза за времето под формата на код, който можете да добавите.

  1. Weatherwidget.org
  2. Gismeteo.ru
  3. Sinoptik.bg
  4. Yowindow.com

 1  Weatherwidget.org


Банер с прогнозата за времето от Weatherwidget.org

Weatherwidget.org е международен метеорологичен сайт, от който получавате информация за времето в момента и прогноза за следващите няколко дни.

Банерите предлагани от сайта са едни от най-красивите и можете да променяте тяхната цветова схема. Weatherwidget.org предлага няколко вида банери с прогнозата за времето с разнообразен дизайн и разположение.

Първия тип банери предлагат информация за времето в момента за един град, втория е времето в момента за три избрани града, а третия тип е времето в момента и прогноза за следващите от 3 до 7 дни с автоматично засичане на локацията.

Можете да променяте практически всичко, цвета на рамката и фона, шрифта, езика и най-важното автоматично засичане на локацията.

След като направите настройките по дизайна, ще получите кода за вашия банер, копирайте го и поставете на мястото в сайта или блога на което искате да се визуализира.


 2  Gismeteo.ru


Най-добрите банери с прогнозата за времето

Gismeteo.ru е много известен руски сайт за метеорологични прогнози за градове от цял свят. Сайта ви дава възможност за създаване на банер с прогноза за времето с уникален дизайн или да ползвате някой от предоставените стандартни.

Това е сайта с най-голям брой предоставени банери за времето, на които можете да промените цветовата рамка, изгледа на иконите, шрифта на текста. Можете да изберете информацията която да се показва на банера, икона, дата, описание, вятър, налягане, влажност.

Можете да добавите няколко местоположения, като изберете градовете за показване. Сайта е многоезичен но няма възможност за избор на български език, разбира се можете да изчистите визията на банера, като оставите само иконката и температурата за показване.

Банерите предлагани от Gismeteo.ru са с многобройни настройки и възможности за подобрение на визията, което ще ви позволи да създадете своя уникален, като дизайн информър. След като приключите с дизайна и оформлението трябва да добавите адреса, на който ще се показва банера, както и вашата електронна поща.


 3  Sinoptik.bg


Банер с прогноза за времето от най-популярният български сайт

Sinoptik.bg е един от популярните български метеорологични сайтове, който се захранва и ползва информация в реално време от международния сайт за прогнози на времето Foreca.com.

Sinoptik.bg предлага стандартни банери с прогноза за времето, които можете да добавите в сайта си. Сайта не предлага автоматично засичане на вашето местоположение.

Първата стъпка при създаването на банера е избиране на населеното място, за ваше улеснение градовете са групирани по азбучен ред. Втората стъпка е избор на подходящ размер, стил и цвят.

Размерите и цветовете са стандартни и можете да избирате само от техните предложени. Третата стъпка е вземане на HTML кода, трябва да добавите име на организация, URL на сайта на който ще се визуализира банера и e-mail на който да го получите.


 4  Yowindow.com


Сайта ни предлага банер с прогноза за времето с по-различна визия

Yowindow.com предлага банер за времето с малко по-различна визия, пейзаж (село, бряг, аерогара, ориенталски, Town, New Valley). Сайта се захранва с информация от норвежкия метеорологичен сайт Yr.no.

Банерите предлагани от сайта са със специфичен дизайн със стандартни теми на пейзажа на които можете да променяте единствено ширината и височината.

Първата стъпка при конфигурирането на банера е избор на местоположение, налични са както големите областни градове, така и всяко едно малко градче в България. Втората стъпка е избор на изглед, разполагате с няколко готови стандартни пейзажа.

Платформата е мултиезична разполагате с дълъг списък от езикови пакети сред които и български. Следват настройки за размер на прозореца, формат на часа, мерни единици, умален изглед и др.

След като приключите с конфигурирането копирайте HTML кода в края на страницата и го поставете във вашия сайт.


 -  Accuweather.com


Accuweather.com предлагаше най-добрите банери с прогноза за времето

Accuweather.com е популярен международен метео сайт на който разчитат над 1 милиард души всеки ден.

Accuweather предоставя почасово и по минути метеорологични прогнози със Superior Accuracy™ за всяка дължина / ширина на Земята с персонализирано съдържание и видео презентации.

Сайта предлагаше банери с прогноза за времето в различни размери, но тази услуга вече не се предлага.

Най-голямото предимство на предоставените банери и причината сайта да заемаше първата позиция в класацията беше автоматичното засичане на местоположението ви. Сайта е с мултиезичен интерфейс с възможност за избор на български език.

Имаше възможност за избор на температурна мерна единица Фаренхайт или Целзий. Банера беше с красива визия в приятни цветове и въздействащи иконки, които се променят почасово.

Банера показваше температурата в момента, точното време и имаше възможност да зададете местоположение, като изберете град или изборът да става автоматично, като сложите отметка на Auto Detect“.


 -  Vremeto.ournet.bg


Банерите бяха много семпли с изчистена визия

Vremeto.ournet.bg е български новинарски сайт, в който можете да прегледате прогнозата за времето за 10 дни напред.

За източник на информацията използваше норвежкия метеорологичен сайт Yr.no, но вече не е активен. Като допълнителна опция сайта предлагаше на уеб мастърите и безплатни банери с прогнозата за времето, които можеха да интегрират в техните проекти.

Банерите бяха приятни с изчистена визия, на които можеше да промените цвета на рамката, фона на банера, фона и текста на заглавието. Можеше да промените също ширината на банера, броят дни напред за прогнозата, като максималното число беше 5.

Сайта не предлагаше автоматично засичане на вашето местоположение, когато добавяхте град неговото име трябваше да е на латиница, което в последствие се конвертираше на кирилица.

След всяка промяна по настройките на дизайна на банера трябваше да натискате бутон „Генерирайте“ за да се визуализират.

Публикуване на коментар

2 Коментари

  1. Анонименаприл 19, 2015

    полезно. ще пробвам

    ОтговорИзтриване
  2. :) Пробвайте за това е написана статията, мисля че ще ви е от полза банер с прогнозата за времето за вашия сайт.

    ОтговорИзтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)