Предоставено от Blogger.

Как да изтрия напълно регистрацията и акаунта си във Facebook

Питате се дали Facebook си заслужава, скептични сте що се отнася до неприкосновеността на личния ви живот или по ред причини сте решили да изтриете профила си, тази статия ще ви помогне да го направите. Много е лесно да изтриете профила си, просто следвайте стъпките описани в тази статия. Трябва да знаете, че ако вашия акаунт е само деактивиран вие ще изчезнете от Facebook, потребителите няма да ви намират, но част от публикуваната от вас информация, като съобщения, все още ще са видими в сайта. В сайта се съхранява още информация от профила ви, като приятели, албуми със снимки и др.

Тези които са решили да изтрият акаунта си във Facebook напълно и мислят, че няма да ползват услугите на сайта отново, трябва да знаят, че няма да могат да го активират отново и да възстановят информацията, която са добавили. Преди да започнете с процеса на пълното изтриване на вашия акаунт, ако желаете можете да запазите информацията си от профила, като направите резервно копие.

Как да направя резервно копие

.1. Преди цялостно да изтриете вашия акаунт във Facebook, можете по желание да направите резервно копие на информацията, която сте публикували в сайта, като мнения, снимки, видео и др. За целта влезте във вашия профил и кликнете върху малката стрелка, горе в дясно сочеща надолу и от падащото меню изберете „Настройки“.

.2. Ще ви се отворят „Общи настройки на профила“, най-долу ще забележите линка „Изтегляне на копие от данните ви във Facebook“ отбелязано на картинката. Кликнете на линка за да преминете на страницата за изтегляне на вашата информация.

.3. В страницата за изтегляне на вашата информация можете да вземете копие от това, което сте споделили във Facebook, като кликнете на бутона „Start My Archive“. В архива са включени публикации, снимки, видеоклипове, разговорите и съобщенията от чата, информация от вашия профил и др. След като натиснете бутона ще ви се появи съобщение, че ще отнеме известно време докато бъде събрана вашата информация, кликнете върху „Start My Archive“ отново. Ще видите съобщение, че информацията се събира, и че ще получите e-mail, когато е готова за сваляне.

Деактивиране на акаунт

.4. Деактивирането на акаунт се извършва отново в „Настройки“. Натиснете в ляво горе бутон „Сигурност“ и в новата страница с настройки, кликнете върху линка „Спиране на профила“, който е най-долу. В новата страница ще трябва да дадете причина за спиране на профила, като изберете една от изброените и потвърдите чрез бутона. Вашата информация ще е деиндексирана и при търсене във Facebook вашия профил няма да се появява в резултатите, но ако промените решението си можете да го активирате отново.

Цялостно изтриване на акаунт във Facebook

Предприемете цялостно премахване на акаунт във Facebook само ако сте напълно сигурни в това свое решение защото информацията в профила ви ще бъде изтрита безвъзвратно. За да започнете кликнете на червения бутон с директния линк за изтриване на Facebook.


.5. Ще ви се отвори страницата за премахване на акаунт във Facebook, където на английски ви съобщават, че ако предприемете това действие информацията от профила ви ще бъде загубена безвъзвратно. Ако сте сигурни натиснете бутон „Премахване на мая акаунт“. Ще ви се отвори допълнителен прозорец „Трайно изтриване на акаунта“, където трябва да въведете вашата парола, знаците от картинката за проверка на сигурността и да завършите с бутон „ОК“. Ще започне процес на деактивиране, който продължава две седмици. През този период от две седмици (14 дни) не трябва да влизате във вашия акаунт защото процеса по деактивиране ще бъде прекъснат и ще трябва да го стартирате отново.


Категория:

12 коментара:

stefi brani каза...

как да истрия завинаги стар мои профил на които съм му забравила акуанта

U-BG каза...

Здравей, първо разбира се трябва да намериш профила си във Facebook ако си забравила и паролата си трябва да я възстановиш с имейла от регистрацията.

Анонимен каза...

Когато профила ми бъде изтрит съобщенията които съм изпратила ще бъдат ли изтрити и при хората на които са изпратени? И колко време след като съм подала заявка профила да се изтрие ще продължава да е видим, чак когато минат 14те дни ли ще спре да се вижда информацията от него?

Анонимен каза...

Здравейте! Кажете ми как да възстановя профила си след като е изтрит! Не знам паролата си! А много искам да си го върна!

U-BG каза...

Ако знаете имейла си от регистрацията във Фейсбук опитайте да възстановите паролата си с него.

Анонимен каза...

как да премахна из цяло нов профил в фейсбук,кйито без да исках направих мъ4ейки се да си възвърна профила след като телефона ми се върна от ремонт и там ве4е няма6е ни6то и без да исках направих нов профил,а и неможах да си влезна в моя си профил.Сега проблема ми е двоен.немога да си влезна в моя си профил,не ми приема имейла и имам друг профил ,който трябва да премахна.Кажете ми какво да направя

U-BG каза...

Първо за да изтриете профил във Фейсбук първо трябва да сте влезли с него и да следвате стъпките описани в статията. Ако не можете да влезете в своя профил имате два варианта. Първия е ако помните имейла от регистрацията си във Фейсбук чрез него да поискате нова парола. Втория е като няколко човека от вашите приятели във Фейсбук потвърдят, че профилът е ваш.

Анонимен каза...

Как да си изтрия профила щом след като вляза в директния линк и си напиша паролата ми дава че е грешна

U-BG каза...

Първо трябва да възстановите паролата си, когато отидете на сайта на Фейсбук има такава опция.

Unknown каза...

След като си изтрия акаунта приятелите ми ще могат ли да го виждат и ако да колко време ?

Ani Kostadinova каза...

Как да изтрия профил на близък който е починал?

U-BG каза...

Ще трябва да имате достъп до имейла му от регистрацията или да влезете в профила му във Фейсбук чрез няколко човека от неговите контакти.

Публикуване на коментар

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

 

Чат

Хороскоп

Вицове


Вицове от http://bg.thefun.net/